Waarom werden bedrijfswagens vroeger niet geleased maar gekocht?

Het valt je vast op dat steeds meer bedrijven tegenwoordig hun bedrijfswagen leasen in plaats van kopen. Vroeger was dat heel anders. Dan werd een bedrijfsauto gewoon gekocht. Voor het vernieuwen van het wagenpark van een bedrijf met veel auto’s was dat altijd een flinke investering waarvoor flink gereserveerd moest worden. Op een zeker moment moet iemand op het idee zijn gekomen om een soort verhuursysteem voor bedrijfswagens te bedenken. Een systeem waarbij je de auto niet koopt maar er een bepaalde periode van enkele jaren in mag rijden terwijl het bedrijf dat de feitelijke eigenaar van de auto is de kosten voor je betaalt. Daar staat dan een vast bedrag per maand tegenover zodat het leasebedrijf geen verlies lijdt. Na afloop van de periode dat je de auto in gebruik had wordt deze verkocht op de tweedehands markt, vaak in het buitenland.

Leasen is vooral de laatste jaren erg populair
Steeds meer mensen zien in dat het veel makkelijker is om een bedrijfswagen te leasen in plaats van hem te kopen. Zeker als je bij voorbeeld een koeriersbedrijf hebt, een taxibedrijf of een pakjes bezorgservice. Dan heb je veel auto’s nodig en het is vaak geen doen om die allemaal aan te schaffen. Dan moet je wel heel veel goede zaken doen om de enorme investering er weer uit te halen. Als je ervoor kiest om je bedrijfswagens te leasen dan betaal je een vast bedrag per maand, ook als je meerdere auto’s hebt. Dit is veel beter te overzien dan een grote investering. Zo kun je de kosten van je wagenpark beter spreiden en dat is voor veel bedrijven de belangrijkste reden om ervoor te kiezen hun bedrijfsauto’s te leasen.

Zowel grote als kleine bedrijven leasen hun bedrijfswagens
Alle soorten bedrijven leasen hun bedrijfsauto’s in plaats van ze te kopen. Dit doen zowel grote bedrijven zoals multinationals maar ook een eenmanszaak kan een bedrijfswagen leasen. Als je een bedrijf hebt dat als zodanig staat geregistreerd kun je op naam van dat bedrijf een auto leasen.

VW caddy lease, neem dan nu contact met ons op!